Hvad man gør, hvis man har fået diagnosen FL

Har du fået "funktionel lidelse"/Bodily Distress Syndrome (BDS) og eller helbredsangst skrevet ind i din journal hos egen læge eller hos en specialist, kan du forsøge følgende for at få diagnosen fjernet igen (inspiretet stærkt af Bente Stenfalsk skrivelse om samme): 

Forebyggelse:

Hvis man fornemmer, at lægen går efter en funktionel lidelse-diagnose, så sig med stor fasthed, at du under ingen omstændigheder vil acceptere eller høre tale om en sådan diagnose. Bliv professionelt vred og lyd meget sikker.
Bed om evidens for diagnosen.. det kan lægen ikke give dig.

***

Når skaden er sket, og man finder diagnosen i sin journal:

Tal hurtigst muligt med lægen om den og bed om at få den slettet. 
Kan du ikke få lægen i tale, indgiver du en skriftlig anmodning. En sådan er lægen forpligtet til at lægge ind i din journal. 

Bed om evidens for diagnosen.. det kan lægen ikke give dig.

Hvis lægen ikke vil fjerne diagnosen, siger du, at du vil klage over det, og at du kender en journalist, som gerne vil skrive om det, gerne i lokal-avisen, og sig, at du også vil klage over det til fx Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsministeren, Sundhedsudvalget, lokale politikere eller folketingspolitikere (nævn gerne navn) eller Ombudsmanden

Læger kan ikke lide at komme i søgelyset, så ofte sletter de.

***

Hvis lægen ikke vil slette:

Få en second opinion hos en dygtig psykiater / speciallæge, en som overruler lægen. Den skal ligge i journalen efterfølgende. Bed om aktindsigt for at sikre dig, at den ligger der. Dette gælder også ved kommunen.

Få diagnosen blokkeret i din e-journal.

Hos egen læge har man ret til at få lagt sit eget syn på sagen ind i sin journal.

Skift læge og bed den nye læge om, om du må starte på en frisk, og bed ham / hun om at undlade at hente din journal.


Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE